Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіна»: головні фінансові новини

«Ми намагаємося на рівні Європейського союзу дійти до скоординованої реакції. Обговорення продовжуються на союзному рівні з державами-членами, щоб врахувати останній розвиток подій та забезпечити скоординований підхід», — зазначила Хіппер.

При цьому вона нагадала, що 30−31 серпня у Празі відбудеться неформальне засідання Ради ЄС із закордонних справ у форматі «Гімніх».

У рамках дискусії порушать також питання про візи для мандрівників, які приїжджають до Європейського Союзу.

Читайте також: Фінляндія значно обмежить видачу туристичних віз для росіян

«За нашою останньою інформацією, яку ми отримуємо від держав-членів, видача ними віз не зупинена повністю. Зокрема, з гуманітарних питань, візи для цих випадків, як і раніше, видаються. Ми підтримуємо контакти з державами-членами, щоб зібрати максимум інформації», — Наголосила Хіппер.

Вона також повідомила, що член Єврокомісії з внутрішніх справ Льва Йохансон відвідає першого тижня вересня Фінляндію та Латвію, щоб «обговорити з владою труднощі на місцях».

«Наше першочергове завдання полягає в тому, щоб домогтися, що всі заходи, що вживаються, будуть скоординованими заходами і будуть спрямовані на досягнення цілей Європейського союзу», — пояснила вона.

Читайте також: Болгарія зупиняє видачу туристичних віз росіянам

Хіппер також зазначила, що ЄС уже припинив дію угоди про спрощення візового режиму з Росією. Вона нагадала, що у травні було опубліковано відповідні рекомендації Єврокомісії.