Підписуйтесь на «Мінфін» у Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

«Як альтернативу, ми залишили абсолютно без оподаткування, без мита, без ПДВ електроавтомобілі. Більше того, ось цим законопроєктом уряд рекомендував зняти і пенсійний внесок з електромобілів», — зазначив Шмигаль.

Він також розповів, що зареєструвати електромобіль можна через «Дію». За його словами, у такий спосіб влада стимулює і просить громадян переходити на електротранспорт, що значно краще з точки зору екології, та наявності більших електроенергоресурсів.

Читайте також: Названо найдорожче авто, яке ввезли в Україну за «нульовим розмитненням»

«Ми стикалися вже з паливною кризою після того, як росіяни розбивали наші сховища, наші нафтопереробні підприємства, навіть автозаправні станції. Тому електромобілі — це пріоритет, і ми політично даємо такий сигнал і формуємо можливість», — наголосив прем'єр.

Він також зазначив, що автомобілі, включаючи пікапи та джипи, які завозять для фронту, й надалі не оподатковуватимуться.

Нагадаємо, з 1 липня пільги на ввезення автомобілів було скасовано. Президент України Володимир Зеленський підписав закон про податки на імпорт, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари, у тому числі і на авто.