►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіна» у фейсбуці: головні фінансові новини

Зняття обмежень

Мінекономіки наполягає на тому, щоб НБУ скасував обмеження на купівлю валюти та її переказ для купівлі імпортних товарів уже з 1 липня, каже перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

Вони добре спрацювали на початку війни, але зараз гальмують розвиток бізнесу, вважає він. Нині за рішенням НБУ це можливо лише для критичного імпорту, перелік якого затверджує Кабмін.

Натомість НБУ не планує так швидко відмовлятися від чинних правил, зазначає топменеджер Нацбанку, що просив не згадувати його імені у цій статті.

Читайте також: Зеленський підписав закон про податки на імпорт. Пільгове розмитнення авто скасовується

Офіційно пресслужба регулятора повідомила, що закон про повернення ПДВ та мита на імпортні товари, які було скасовано на початку війни, створить передумови для скасування обмежень на купівлю валюти та транскордонні перекази для імпорту товарів.

Нацбанк разом із Мінекономіки опрацьовує варіанти пом’якшення обмежень для імпортерів, повідомили у Нацбанку.

Нагадаємо

Раніше «Мінфін» писав, що президент Володимир Зеленський підписав ухвалений 21 червня законопроєкт № 7418, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари, зокрема на автомобілі.

Як зазначили в Уряді, внаслідок звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком та ПДВ до бюджету не надійшло 13 млрд грн.