►Підписуйтесь на «Мінфін» у Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Домбровскіс заявив, що переговори між Євросоюзом та Індією щодо угод про вільну торгівлю та захист інвестицій розпочнуться наприкінці червня.

«Для ЄС партнерство з Індією є одними із найважливіших відносин на майбутнє десятиліття», — сказав він, додавши, що ЄС націлений на «амбітні» терміни для підписання угоди до кінця 2023 року.

ЄС прагне подальшої співпраці з Індією після вторгнення Росії в Україну, з якою Індія історично мала тісні зв’язки.

Читайте також: Індія хоче купувати російську нафту дешевше $70 за барель

Раніше, під час поїздки до Індії в квітні президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен оголосила про плани відновити торгові переговори з Індією та створити нову раду з торгівлі та технологій.

Міністр комерції Індії Піюш Гоял та Домбровскіс розповідали, що торговельні переговори будуть зосереджені на технологіях і цифровій торгівлі, а також на сталому розвитку.

Індія та РФ

Раніше західні ЗМІ повідомляли, що Індія веде переговори про те, щоби подвоїти імпорт російської нафти, оскільки планує купувати її зі знижками від «Роснєфті».

Як писав «Мінфін», Індія купує в Росії нафту Urals із дисконтом до $35. Такі великі знижки Росія змушена надавати через санкційний тиск, що «знижує апетит до її барелів».

Читайте також: Росія готова постачати Пакистану нафту зі знижкою

Наприкінці квітня низка ЗМІ повідомила, що російські та індійські посадовці обговорюють поновлення поставок коксівного вугілля індійським металургійним виробникам, які призупинились з березня через проблеми з оплатою.