►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуку: головні фінансові новини

Законопроєкт про виділення додаткових коштів на підтримку України підтримали 86 сенаторів, лише 11 висловилися проти. Тепер законопроєкт має підписати президент США.

«Вітаю схвалення Сенатом США законопроєкту про додаткові асигнування для України на 2022 рік. $40 млрд – вагомий внесок США у відновлення миру та безпеки в Україні, Європі та світі в цілому. Очікуємо на підписання закону президентом США», – написав у твіттері президент України Володимир Зеленський.

Передісторія

Як писав «Мінфін», 16 травня пройшло так зване процедурне голосування, на ньому 81 сенатор підтримав ухвалення закону без обговорень, 11 — проти.

13 травня у Сенаті стався інцидент з блокуванням законопроєкту щодо виділення $40 мільярдів для України. На цей крок зважився сенатор від штату Кентуккі Ренд Пол — він заблокував законопроєкт одноосібно. Свій крок сенатор пояснив нібито турботою про національну безпеку США.

Читайте також: У Сенаті США спробували заблокувати виділення Україні $40 мільярдів

11 травня Палата представників США схвалила пакет допомоги, що передбачає підтримку України на загальну суму близько $40 млрд.

Президент США Джо Байден наприкінці квітня запросив у Конгресу виділення на допомогу Україні додаткових $33 мільярда, більшість із яких піде на оборону, але також і на гуманітарну допомогу.