►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Які країни залишаються відкритими для українців

Кіпр — головною умовою перебування на острові — повна вакцинація або негативні тести (до і після прибуття).

Естонія — з України дозволений в'їзд з будь-якою метою для тих, хто пройшов повний курс вакцинації, але не більше року тому. За інформацією МЗС, усі вакцини проти коронавірусу, що офіційно використовуються в Україні, наразі приймаються Естонією.

Для тих, хто не щеплений проти Covid-19 й прибуває до Естонії для роботи, навчання, або на підставі спеціального дозволу, повинні за 72 години до в'їзду зробити ПЛР-тест або, як альтернатива, за 48 годин — експрес-тест на антитіла — і пред’явити довідку про негативний результат.

Читайте також: Covid-сертифікат у «Дії» тепер можна отримати з паспортом-книжкою

Хорватія не стала змінювати умови для прибуття українців. Необхідно надати негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше 72 годин з моменту тестування до моменту перетину хорватського кордону, або швидкий тест на антиген, зроблений не пізніше 48 годин до моменту перетину хорватського кордону.

Також треба показати сертифікат про повний курс вакцинації або медичну довідку про те, що особа одужала від Covid-19q отримала одну дозу вакцини протягом 8 місяців від зараження вірусом, за умови, що особа була щеплена в межах 365 днів до моменту перетину кордону.

Також зберегли можливості подорожей для громадян України — Нідерланди, Бельгія, Данія, Чехія та Австрія. Список країн може збільшуватись.

Передісторія

Нагадаємо, що 9 листопада Європейський Союз виключив Україну зі списку країн безпечних для подорожей через погіршення ситуації з коронавірусом. Але держави самостійно вирішують пускати українців до країни чи ні.