►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуці: головні фінансові новини

Нові тарифи

Згідно з рішенням уряду, ціни залишаться на рівні 1,68 гривень за 1 кВт·год, якщо обсяг споживання понад 250 кВт·год на місяць.

У цьому випадку тариф 1,68 гривень діятиме для всього споживання електроенергії, а не тільки для обсягу, який перевищує 250 кВт·год на місяць.

Постанова уряду передбачає, що фіксовані ціни на електричну енергію для побутових споживачів діятимуть по 30 Квітня 2022 року включно.

Читайте також: Зеленський запевнив, тарифи на тепло не зростатимуть. Кабмін домовився з місцевою владою

Нагадаємо

30 вересня Кабмін, Нафтогаз, Офіс президента і профміністерства підписали меморандум про взаєморозуміння стосовно врегулювання проблемних питань в сфері поставок тепла і гарячої води в опалювальному сезоні.

Як зазначив прем'єр Денис Шмигаль, з 1 жовтня для 80% українських сімей ціна на електроенергію буде знижена до 1,44 грн за кВт⋅час.

Читайте також: Скільки платитимемо за газ в жовтні. Постачальники опублікували тарифи

«Тарифи на тепло і гарячу воду тепер затверджує місцева влада, яка в більшості володіє комунальними підприємствами по виробництву тепла. Це нова практика управління в сфері житлово-комунальних послуг, яка відповідає світовим стандартам всіх розвинених країн світу. Це також важливий крок, який мотивує місцеві влади вкладати кошти в модернізацію власних ТКЕ та енергоефективність», — зазначив глава уряду.