► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Концепція UPC

Компанія вже створила концепцію «Універсального платіжного каналу» (UPC) і розгорнула його зразок у вигляді смарт-контракту в тестовій мережі Ethereum Ropsten.

Концепцію UPC в Visa назвали універсальним адаптером, який буде з'єднувати блокчейни для їх взаємодії, забезпечуючи швидку і безпечну передачу даних між платформами.

Читайте також: Старший віце-президент Visa назвала криптовалюта «новим золотом»

Що це дасть

Це дозволить як звичайним користувачам, так і компаніям обмінюватися активами різних блокчейнів і іншою доступною інформацією.

Передісторія

У березні Visa стала першою з великих платіжних систем, яка почала проводити трансакції в криптовалюті. Компанія перевела стейблкоїн USDC з використанням блокчейну Ethereum.

Читайте також: Visa вперше провела криптовалютну трансакцію

Також на початку 2021 року платіжний гігант анонсував випуск власної системи (API) для покупки криптовалюти, яка буде інтегрована з банками. Запуск продукту запланований на кінець року. Біткоїни і інші криптовалюти в інтересах клієнтів Visa буде зберігати депозитарій Anchorage.

Повний текст інтерв'ю зі старшим віце-президентом і регіональним менеджером Visa в Україні, Грузії, країнах СНД і Південно-Східної Європи Вірою Платоновою читайте тут .