Виставка проходить в рамках святкування 30-річчя Незалежності України та присвячена 25-ї річниці проведення грошової реформи, яка ознаменувалася введенням в обіг національної грошової одиниці — гривні.

Виставка проходить в Києві на Контрактовій площі і буде працювати до 30 вересня. Вхід вільний.

2 вересня виставку урочисто відкрили голова Національного банку Кирило Шевченко і третій президент України (2005 — 2010 роки), екс-голова Національного банку (1993 — 2000 роки) Віктор Ющенко.

Протягом наступного місяця гіди «Музею грошей» Національного банку проводитимуть безкоштовні екскурсії та квести для відвідувачів. Фахівці Національного банку і партнери виставки будуть розповідати про дизайн банкнот і монет, про захист гривні, про готівкову та безготівкову гривню, показувати, як зсередини виглядає банкомат і інкасаторська машина. Виставка буде цікавою не тільки для дорослих, але і для дитячої аудиторії.

Мегабанк підготував для виставки стенд з банкоматом, корпус якого може відкрити кожен відвідувач. Це унікальна можливість ознайомитися з роботою вже звичного для українців пристрою, бо елементи банкомату можна висувати для того, щоб вивчити їх більш детально. На стенді банку також можна почитати докладну інформацію щодо функціонування банкомату.