Що відомо

Зміни в роботі магазину App Store зажадала внести Японська комісія зі справедливої торгівлі (JFTC).

«Оскільки розробники додатків для читання не пропонують для покупки цифрові товари та послуги всередині додатків, Apple погодилася з JFTC дозволити розробникам цих додатків ділитися одним посиланням на свій веб-сайт, щоб допомогти користувачам налаштувати свій обліковий запис і керувати ним», — йдеться в повідомленні компанії.

Нововведення почне діяти з 2022 року. Ігор воно не торкнеться.

Читайте також: ЄК звинуватила Apple в порушенні антимонопольного законодавства. Компанії загрожує штраф в $ 27 мільярдів

Компанія також підкреслює, що буде допомагати розробникам додатків захищати користувачів, коли вони зв'язуються із зовнішнім веб-сайтом для здійснення покупок. За запевненням Apple, трансакції через App Store «залишаються найбезпечнішим і найбільш надійним способом оплати для користувачів».

Дані зміни також пов'язані з новим законом в Південній Кореї, який заборонив Google і Apple обмежувати розробників додатків вбудованими платіжними системами.

Читайте також: Південна Корея першою зобов'яже Apple і Google дозволити оплату сторонніми системами

Передісторія

Розробники незадоволені правилами App Store і Google Play. Деякі з них навіть об'єдналися в коаліцію за справедливе використання додатків.

Компанії, в тому числі розробник гри Fortnite, музичний стрім-сервіс Spotify і власник Tinder, створили альянс для тиску на Apple і інших операторів магазинів додатків, щоб знизити комісію і зробити ринок більш конкурентним.

Після цього Apple погодилася знизити комісії в App Store з 30% до 15% для розробників з річним оборотом до $ 1 млн.

З серпня компанія Epic Games конфліктує з Apple і Google.