Обіцянки ОП

«Різкого підвищення тарифів на електроенергію, яким зараз активно намагаються залякувати, не буде. Для багатьох його не буде взагалі. Глава держави розуміє, що є категорії споживачів, для яких і діючі тарифи високі», — підкреслив він.

За словами Никифорова, згідно з рішенням Ради нацбезпеки і оборони уряд і НКРЕКУ опрацьовують питання системи оплати за електроенергію.

Читайте також: Зеленський назвав фейком новина про зростання ціни на електроенергію

«Думаю, що до Дня незалежності, можливо, раніше, побачимо, хто і скільки повинен платити. Але ключове: різкого зростання тарифів ми не побачимо», — підкреслив Никифоров.

Крім того, він додав, що у президента стежать за ситуацією на енергетичному ринку в контексті підготовки до опалювального сезону.

Передісторія

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що уряд планує зменшити тариф на електроенергію для населення до 1,2 грн/кВтг за рахунок примусового скорочення витрат на ремонт застарілих електричних мереж, підстанцій і трансформаторів.

Крім того, президент Володимир Зеленський назвав фейковою інформацію про зростання з 1 серпня ціни на електроенергію для населення.

В кінці квітня Кабмін вирішив залишити тариф для населення на цьому рівні ще на два місяці — до 30 червня.

24 березня 2021 Кабмін продовжив до 1 травня дію фіксованої ціни на електроенергію для побутових споживачів в розмірі 1,68 грн/кВт-год.

З 1 січня уряд скасував пільговий тариф на електроенергію для населення. Тариф в 1,68 грн/кВт, який діяв раніше на великі обсяги споживання, відтепер застосовується до всіх побутових споживачів незалежно від обсягів споживання, місця споживання і соціального статусу.