Що пропонують в ЄК

Згідно з ініціативою, європейська влада введе заборону на платежі готівкою більше 10 000 тисяч, посилить контроль за фінансовими операціями і створить окремий орган зі штатом близько 250 співробітників для нагляду за «найбільш ризиковими фінансовими установами».

Крім того, вони заборонять використання анонімних криптогаманців, а всі перекази в цифрових валютах будуть контролюватися європейськими регуляторами і відслідковуватися.

«У нас не повинно бути різних правил для фінансової системи. Вони повинні застосовуватися і до цифрових валют», — заявила на прес-конференції комісар ЄС з фінансових послуг Майрід МакГіннесс.

Читайте також: Євросоюз хоче надати фінансову підтримку жертвам криптозлочинів

Що це дасть

На думку авторів ініціативи, ці правила допоможуть боротися з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, які, за словами МакГіннесс «представляють реальну загрозу для громадян, демократичних інститутів і фінансової системи».

Щоб запропоновані обмеження набули чинності, їх повинні схвалити Європейський парламент і Еврорада, що, як зазначає Bloomberg, може бути досить тривалим процесом.

Читайте також: Спекуляції і відмивання. Крістін Лагард закликала глобально регулювати біткоїн