Двадцятиденна кореляція між ціною акцій Tesla та індексом Nasdaq 100 впала з 0,83 17 червня до 0,14 14 липня.

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Зниження також помітне у взаємозв'язку між акціями компанії та індексом NYSE FANG+, до якого входять найбільші технологічні фірми, такі як Facebook Inc., Apple Inc., Amazon.com Inc. і Netflix Inc.

Tesla відзвітує про свої доходи 26 червня. «Tesla міцно пов’язана з техногігантами» і «цей зв’язок майже зник останнім часом», коментує Емі Ву Сільверман, стратег з деривативів RBC Capital Markets. — «Коли я розпитую про причини, більшість згадує їхній скандал з біткоїном та як він буде обліковуватись, коли вони доповідатимуть про доходи.»

Читайте також: Маск може заплатити Tesla двохмільярдний штраф

Як вплинув біткоїн

У лютому Tesla повідомила, що інвестує $1.5 млрд у біткоїн, після того як Ілон Маск схвально відгукнувся про найбільшу криптовалюту. Дехто передбачав, що інші компанії підуть слідом — але таких виявилося небагато. З тих пір Tesla продала частину своїх криптоактивів, а Маск став критикувати біткоїн, у тому числі через енергоємність майнингу.

Tesla впала майже на 4% цього місяця, в той час як Nasdaq 100 піднявся на 2%.

Біткоїн впав зі свого піку у майже $65 тис в середині квітня до $32,5 тис, на фоні загального втрату інвесторами інтересу до криптовалют та інших спекулятивних інвестицій.

Читайте також: Маск: В планах Tesla відновити прийом оплати біткоїном. Курс криптовалюти пішов вгору