Прототип новинки, яка повинна з'явитися в продажу в 2021 році, вперше сфотографували без камуфляжу під час дорожніх тестів у Німеччині.

Що відомо про новинку

Судячи зі свіжих знімків, європейська версія Nivus майже в точності копіює свого латинського «побратима».

Відмінності криються лише в деяких елементах оформлення — наповненню решітки радіатора, малюнку ліхтарів і формі заднього бампера. Крім цього, тестовий прототип позбавлений рейлінгів на даху, в той час як вони є і у «Нівуса», і на офіційному скетчі, яким Volkswagen поділився в березні.

Читайте також: Що буде з цінами на бензин і дизель і чи зможе Кабмін їх втихомирити

Фото: carscoops.com

Taigo, як і Nivus, побудують на здешевленому«візку» MQB-A0, яку він розділить з Polo і T-Cross. Адаптована для Європи модель вже в «базі» отримає світлодіодні фари, а в салоні більш дорогих версій встановлять цифрову приладову панель і сенсорний дисплей мультимедійної системи.

Що під капотом

У моторну гамму кросовера можуть увійти турбовані мотори TSI, привід буде безальтернативно переднім.

Volkswagen Nivus пропонується з літровим мотором з трьома циліндрами, що видає 116 кінських сил на бензині і 128 сил — на популярному в Південній Америці етанолі. Пару йому складає «автомат» з шістьма передачами.

Фото: carscoops.com

Прем'єра Volkswagen Taigo запланована на літо 2021 року, а в продаж крос-купе надійде до кінця року. Збірку новинки налагодять на підприємстві німецької марки в іспанському місті Памплона.