Вимоги Греції

Перед поїздкою мандрівники повинні будуть пройти ПЛР-тест на коронавірус. Він повинен показати негативний результат. Це є підтвердженням, що людина не хвора.

Щоб зменшити витрати туристів на аналізи, Греція може дозволити проходити експрес-тести на антиген замість тестів методом ПЛР, вартість яких становить близько 1000 грн.

Читайте також: Кіпр відкриє кордони для українських туристів: дата і правила в'їзду

За словами міністра, аналізи не потрібно буде здавати дітям до 5 років, а також дорослим, які пройшли вакцинацію від коронавірусу і мають на руках сертифікат.

«Ми чекаємо від української влади зразки таких сертифікатів, щоб ми могли перевіряти їх на своїх кордонах. Ми будемо приймати і інші вакцини (не схвалені Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА) «, — зазначив Теохаріс.

Страхування від covid-19. Виплата в 50 тисяч гривень

Для додаткового контролю у деяких туристів по прильоту в грецьких аеропортах будуть брати аналіз на COVID-19.

На даний момент свою польотну програму з України до Греції опублікували авіакомпанії МАУ, SkyUp, Wizz Air і Ryanair.

Перед покупкою авіаквитків пасажирам слід враховувати, що заяву про відкриття грецького кордону для туристів з України не є остаточним рішенням і може бути змінено в залежності від епідеміологічної ситуації.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».