Що відомо

За словами джерела видання, угода вже підписана і оголосять про неї найближчим часом. Зазначається, що покупка Nuance за $16 млрд стане другим за величиною придбанням Microsoft після покупки LinkedIn в 2016 році за $ 27 млрд.

Повідомляється, що Microsoft вперше звернулася до Nuance з пропозицією про угоду в грудні 2020 року і була готова заплатити близько $56 за акцію, тобто при капіталізації в $16 млрд.

Читайте також: Microsoft відзвітувала про рекордну виручку в $43 мільярди за квартал

Як пише видання, покупка Nuance дозволить Microsoft розширити можливості в області голосового ПО, а також може увійти в ту частину бізнесу компанії, яка обслуговує уряд і бізнес.

Чим займається Nuance

Nuance була заснована в 1992 році. Вона спеціалізується на технологіях штучного інтелекту і розпізнавання голосу. Її розробки застосовувалися, в тому числі і при створенні голосового помічника Siri для Apple.

Станом на вересень 2020 року в штаті Nuance було 7100 співробітників. За підсумками четвертого кварталу 2020 року компанія відзвітувала про чистий прибуток в розмірі $7 млн при виручці близько $346 млн у річному обчисленні.

Раніше також повідомлялося, що Microsoft веде переговори про покупку популярного чату для геймерів Discord за $10 млрд.