Що допомогло зростанню вартості крипти

Попит на криптовалюту зумовлено повідомленням платіжної системи Visa про початок криптовалютних трансакцій з використанням блокчейна Ethereum. Допомагати Visa в криптоопераціях буде платформа Crypto.com і банк для роботи з цифровими активами Anchorage.

Також зростанню інтересу до Ethereum сприяла заява американського мільярдера Марка Кьюбана, власника баскетбольного клубу НБА Dallas Mavericks.

► Підписуйтеся на телеграм-канал «Мінфіну»:
головні фінансові новини

В інтерв'ю подкасту The Delphi Кьюбан повідомив, що його криптопортфель на 30% складається з Ethereum, а на 60% - з біткоїна. Він підкреслив, що почав купувати Ethereum чотири роки тому і шкодує, що не зробив цього раніше, оскільки, на його думку, ця цифрова валюта «найближча до цієї валюті».

Курс криптовалют на 5 квітня

Марк Кьюбан про свій криптовалютний портфель

Марк Кьюбан висловився і про біткоїн, який він назвав найкращою альтернативою золоту. Мільярдер вважає, що головна криптовалюта і далі забиратиме капітал у золота, тому він її ніколи не продає.

У березні Марк Кьюбан став інвестором сервісу для створення і продажу NFT-токенів Mintable. У нещодавньому інтерв'ю CNBC Кьюбан висловив упевненість, що в найближчому майбутньому популярність технології невзаємозамінних токенів виросте в кілька разів. На його думку, зростання популярності NFT-токенів можна порівняти з першими днями існування інтернету. Також мільярдер стверджує, що зосередився б на NFT, смарт-контрактах і блокчейні, якби починав бізнес зараз.

Читайте також: Курс Ethereum наблизився до історичного максимуму. Ціна перевищила $2 тисячі

Контекст

  • 3 лютого 2021 року Ethereum вдруге за тиждень встановив новий рекорд вартості - $1571. 10 лютого Ethereum поновив рекорд — $1825.
  • 11 лютого майнери оголосили про акцію протесту, яка готується проти поновлення в мережі Ethereum, що знизить їхній дохід.
  • 30 березня PayPal Holdings дозволила використовувати криптовалюту для оплати товарів у своїй платіжній системі. Компанія дасть замогу також проводити операції з Bitcoin, Bitcoin cash, Ethereum і Litecoin.