Чому так вирішили

«Джерело в ЄС повідомило Euronews, що пропозиція про Green Pass, яку буде висунуто 17 березня для сприяння вільному переміщенню всередині блоку, поширюватиметься тільки на вакцинацію препаратом, схваленим EMA. Чому? Тому що незатверджені вакцини від інших компаній не підпадають під дію положення про відповідність і контроль якості», — йдеться в публікації на сайті телеканалу.

Джерело Euronews пояснило, що член Єврокомісії з питань юстиції Дідьє Рейндерс «дав зрозуміти, що держави-члени можуть вільно вакцинувати своїх громадян іншими препаратами, але їм не буде видано ліцензований проїзний сертифікат, якщо їхнє щеплення не було зроблено схваленими вакцинами».

На даний момент в ЄС пройшли схвалення чотири вакцини — Pfizer-BioNtech, AstraZeneca, Moderna і Johnson&Johnson.

Умови видачі «паспортів вакцинації» в ЄС

Співрозмовник телеканалу сказав, що термін дії «зеленого пропуску» повинен бути обмежений закінченням пандемії covid-19, при цьому застосування тестів і карантину подовжується.

«Таким чином, вакцинація не стає попередньою умовою для вільного пересування», — вказано в повідомленні Euronews.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Сертифікат буде доступний у цифровому та паперовому форматах. Передбачається, що він допоможе врятувати майбутній туристичний сезон.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія готується представити законопроєкт про електронні covid-паспорти.

Нагадаємо

В Україні МОЗ для перетину кордону видаватиме міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти covid-19.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».