Що відбувається з курсом

13 березня вартість криптовалюти досягала $ 60,2 тис. Упродовж минулої доби актив подорожчав на 6%. За даними CoinGecko, його капіталізація піднялася вище $1,1 трлн.

За даними інтерактивної таблиці «Мінфіну» станом на 14:50 курс біткоїна становить $60,130.

Читайте також: Вклалися в крипту і заробили 1200 гривень за день

Великі компанії визнали крипту як реальний актив

Однією з причин поточного зростання вартості криптовалюти були нестримна грошова емісія центральних банків США та Євросоюзу і, як наслідок, надлишкова ліквідність. Однак те саме можна сказати і про традиційні активи.

Незважаючи на ВВП, що обвалилися, і на збільшення безробіття в США, індекси акцій показали більш ніж впевнене зростання: S&P500 виріс на 16% в 2020 році і підскочив на 68% від дна, зафіксованого в березні.

Але основна причина збільшення вартості біткоіна інша. Інституційні інвестори один за одним почали визнавати біткоіни реальним активом, почали в нього вкладатися — і саме це послужило основним драйвером вибухового зростання його ціни:

  • JP Morgan сказав, що ціна біткоіна може досягти $146 тис.;
  • Директор з інвестицій Guggenheim Скотт Майнерд вважає, що біткоін має коштувати $400 тис.;
  • Глава Twitter Джек Дорсі запустив майнінгову ферму;
  • Tesla 8 лютого 2021 року заявила, що інвестувала $1,5 млрд з $19 млрд своїх вільних грошових коштів в біткоін і прийматиме до оплати цю криптовалюту. В результаті біткоін підскочив на 23%.

Читайте також: Як продати біткоін: інструкція для тих, хто вперше вклався у крипту