Станом на 8:44 криптовалюта коштує $48,8 тис., за минулу добу вона подорожчала на 4%. За останні два тижні приріст вартості біткоїна склав 54%.

В інтерактивній таблиці криптовалют на «Мінфіні» вартість біткоїна становить майже $49,017 тис.

Причини зростання курсу

У лютому відбулося відразу кілька подій, які позитивно позначилися на котируваннях біткоїна.

Крім мільярдера Ілона Маска, який активно просуває першу криптовалюту і Dogecoin в своїх інтерв'ю та соцмережах, на вартість цифрових грошей також вплинули глобальні фундаментальні новини.

Наприклад, автовиробник Tesla, який належить Маску, оголосив про покупку біткоїна на $ 1,5 млрд. Так само компанія забезпечить можливість оплати автомобілів біткоїнами. Одним з останніх позитивних факторів може бути інформація про те, що підрозділ фінансового конгломерату Morgan Stanley планує інвестувати в першу криптовалюту.

Також на початку місяця платіжний гігант Visa анонсував випуск власної системи (API) для покупки криптовалюти, яка буде інтегрована з банками. А Mastercard готується почати працювати з декількома цифровими грошима. Йдеться про підтримку стейблкоїнів.

Не менш важлива новина — анонс початку роботи з біткоїном і іншими криптовалютами від найстарішого банку США Bank of New York Mellon. Він буде зберігати і проводити операції з цифровими активами в інтересах своїх клієнтів.