«Червона зона»

Так, в «червоному» списку зараз знаходяться 74 країни. Список поповнили Сент-Люсія, Домініканська республіка, Кабо-Верде, Перу, Барбадос, Мексика і Парагвай.

Також в «червоній» зоні залишаються такі популярні для українців країни, як Польща, Угорщина, Хорватія, Словаччина, Російська Федерація, Німеччина, Італія, Франція, США, Канада і Великобританія.

«Зелена зона»

У зелену зону перейшла тільки одна країна — Есватіні.

Показники для «червоної зони»

Як порог для включення держави в червону зону МОЗ України від 29 січня 2021 року встановив 169,7 випадків covid-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів. Тижнем раніше цей показник знаходився на рівні 204,3 випадку.

ПОВНИЙ СПИСОК КРАЇН

Правила в'їзду до України

Україна дозволяє в'їзд в країну як своїм громадянам, так і іноземцям та особам без громадянства. Іноземці повинні мати з собою медичну страховку, яка покриває лікування в тому числі від covid-19.

Всі прибуваючі до України з країн зеленої зони не повинні проходити карантин. Якщо людина прибула з країни червоної зони, вона повинна пройти 14-денну самоізоляцію.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Для припинення самоізоляції мандрівник може пройти ПЛР-тест на коронавірус в Україні або ж надати результат такого аналізу, зробленого не більше ніж за 48 годин до в'їзду в Україну. Умовою припинення карантину є негативний результат тесту, що підтверджує, що людина не хворіє.

Правила карантину однакові для всіх, хто в'їжджає і залежать від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки мандрівник.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».