Що відомо про банк

Управління контролера грошового обігу США (OCC) видало ліцензію компанії Anchorage, про що остання повідомила в своєму блозі. Вона надає послуги зі зберігання цифрових активів, в тому числі для інституціональних інвесторів.

«Ми — національний банк. Єдине, що відрізняє нас від звичайного банку, це напрям діяльності: ми працюємо з криптовалютами», — розповів Діоген Моніка.

Читайте також: У США з'явиться перший криптобанк

Він зазначив, що дозвіл на роботу на національному рівні дає компанії суттєву перевагу — їй не доведеться слідувати регулюванню окремих штатів.

Нагадаємо

Anchorage — не перший криптобанк у США. У вересні дозвіл на створення банку для роботи з цифровими активами отримала криптобіржа Kraken. Тепер вона може надавати послуги для зберігання криптовалюти, а клієнти — оплачувати в ній рахунки і отримувати в ній зарплату. Але така можливість діє тільки на території штату Baйoмінг.

Читайте також: Спекуляції та відмивання. Крістін Лагард закликала глобально регулювати біткоїн

У липні OCC дозволило національні банкам США надавати послуги зі зберігання криптовалют. У відомстві підкреслили, що банки можуть запропонувати більш безпечні кастодіальні рішення, ніж існуючі на ринку пропозиції.

Криптобанки в Європі

Kraken Financial не єдиний криптобанк. У 2019 почав роботу криптобанк SEBA, який отримав банківську ліцензію від швейцарської Служби з нагляду за фінансовими ринками (FINMA).

У 2018 року відомство також видало дозвіл на запуск криптобанка компанії Sygnum.

Читайте також: Курс біткоїна зріс на $ 4 тисячі після затвердження імпічменту Трампу

З 2021 року швейцарський банк Basler Kantonalbank почне надавати послуги з торгівлі криптовалютою і її зберігання через дочірню структуру Bank Cler.