Деталі домовленостей

Після кількох місяців невдалих переговорів лідери Сенату і Палати представників заявили, що нарешті досягли двопартійної згоди щодо пакету підтримки, який отримає достатню кількість голосів від демократів та республіканців в обох палатах Конгресу.

Законодавчий акт все ще в роботі, але, ймовірно, його голосують вже 21 грудня.

Конгрес планує поєднати цю підтримку з законопроєктом про фінансування уряду на 2021 фінансовий рік США на суму $1,4 трильйона.

Читайте також: Дефіцит бюджету США перевищив рекордні $3 трильйони

«Нарешті у нас є двопартійний прорив, який потрібен країні», – сказав лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл.

Угода про допомогу забезпечить $600 прямих виплат деяким особам – це приблизно вдвічі менше, ніж у першому пакеті.

Це також забезпечить $300 на тиждень як додаткову допомогу по тимчасовому безробіттю у порівнянні з $600 попередніх виплат.

Він також надає сотні мільярдів доларів додаткової допомоги малому бізнесу та забезпечує фінансування розподілу вакцин, освіти, догляду за дітьми та допомоги в оплаті оренди.

Відео: Чи може Китай обвалити економіку США в будь-який момент

Раніше повідомлялося

  • За дев'ять місяців 2020 фінансового року, який почався 1 жовтня, негативне сальдо бюджету США збільшилася в 3,7 раза — до $ 2,744 трильйона в порівнянні з $747,1 мільярда за аналогічний період роком раніше.
  • Дефіцит бюджету обумовлений величезними сумами коштів, які уряд країни виділяв на допомогу малому бізнесу і громадянам, які втратили роботу через пандемію.

Читайте також: Трамп підписав закон про допомогу економіці на $2,2 трильйона