Оман

Нещодавно кордони для українців відкрив Оман. Провести в країні дозволять лише 10 днів, проте ПЛР-тестування на коронавірус можна пройти після прибуття до країни.

Також необхідно мати медичну страховку, яка покриває витрати на лікування covid-19.

Абу-Дабі

Відкрилася для українців і столиця ОАЕ Абу-Дабі. Сталося це після того, як Україна потрапила до «зеленої» зони.

Для відвідування Абу-Дабі обов’язково потрібен ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 96 годин до вильоту. Також доведеться пройти повторне тестування в аеропорту ОАЕ.

Таїланд

Водночас відкрив кордони для українців і Таїланд. Уряд повернув безвізовий режим — відтепер громадяни України зможуть залишатися у країні до 30 днів.

Однак для відвідування Таїланду туристам потрібно отримати спеціальне свідоцтво, забронювати сертифікований готель і авіаквитки зі зворотним вильотом. Крім того, необхідно мати негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону, та пройти 14-денний карантин після прибуття власним коштом.

Крім того, потрібно зробити сертифікат Fit-to-Fly (медичне свідоцтво про придатність до польотів) і страховий поліс, який покриватиме витрати на лікування та госпіталізацію в разі захворювання на covid-19.

Шрі-Ланка

Влада Шрі-Ланки планує відкрити кордони для іноземних туристів, у тому числі українських, з 26 грудня.

Для подорожі доведеться заздалегідь оформити онлайн-візу на сайті міграційної служби Шрі-Ланки. Вартість візи – $35, віза для дітей до 12 років є безоплатною.

У країні можна перебувати щонайменше 14 днів, можливе оформлення віз і для тривалішого перебування — до шести місяців.

Також доведеться показати негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до прибуття. Додаткове тестування на коронавірус доведеться пройти після прибуття та поселення до готелю. Вартість тесту – $45.

Мінімальний строк проживання в одному готелі – 7 діб, у разі зміни готелю тестування доведеться пройти повторно.

Стисло

Станом на 1 грудня українці можуть відвідати 73 країни, за даними Міністерства закордонних справ. До країн Європейського Союзу можна поїхати лише за наявності документів, які дають право на проживання на території певної держави.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень