Що відбувається з курсом

За останній тиждень ціна криптовалюти зросла на 54%, а за останні 10 місяців альткоїн подорожчав на 370% — 13 березня криптовалюта опускалася до локального мінімуму в $24.

Читайте також: Курс Ethereum оновив максимум з травня 2018 року. За останні 10 місяців монета подорожчала на 688%

Причина зростання курсу

На зростання курсу «цифрового срібла» могла вплинути новина про те, що 11 листопада доступ до Litecoin і інших трьох криптовалют, Bitcoin, Ethereum і Bitcoin Cash, відкрила платіжна компанія PayPal.

Американські користувачі сервісу можуть купувати, тримати і продавати криптовалюту безпосередньо через PayPal. Також в 2021 році компанія обіцяє додати можливість розплачуватися криптовалютами в 26 млн торгових точок. Магазини будуть приймати криптовалюту не безпосередньо, а після конвертації в долари.

Читайте також: Час криптоврожаю: що таке «дохідне фермерство» і як на цьому заробити

Що таке Litecoin і коли він з'явився

«LTC — однорангова (заснована на рівноправ'ї учасників) інтернет-валюта, яка включає в себе, майже нульові по вартості платежі в будь-яку точку світу. Litecoin — це відкритий вихідний код, глобальна платіжна мережа, яка повністю децентралізована і не має контролю з боку будь-якої центральної влади», — кажуть представники компанії на офіційному сайті монети.

Litecoin використовує той же програмний код, що і біткоїн, але з деякими відмінностями в технічних характеристиках. Він існує не для того, щоб витіснити першу криптовалюту і замінити її, а щоб доповнювати.

Якщо біткоїни в ЗМІ називають «цифровим золотом», то LTC — сріблом.

Раніше повідомлялося

17 грудня на криптобіржі Binance курс біткоїна вперше в історії досяг $ 23,114 тис.

Хочете знати про валюту більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі