Параметри угоди

Термін дії – 30 років, у т. ч. 10 років пільгового періоду. Процентна ставка – 2% річних, комісія за зобов’язання – 0,25% річних.

Кошти спрямовуватимуться на реалізацію інвестиційних проєктів, у т. ч. для підтримки муніципалітетів, зокрема:

  • у сфері енергетики (модернізація підстанцій та інтеграція української енергетичної системи до європейської об’єднаної енергосистеми);
  • підтримку малого та середнього підприємництва;
  • здійснення енергоефективних заходів у громадських будівлях (школи та дитячі садочки);
  • реконструкцію комунальної інфраструктури в регіонах.

Міністр фінансів Сергій Марченко висловив впевненість, що запропонована німецькою стороною нова модель підготовки проєктів розвитку України, щодо яких досягнуто домовленостей у 2011-2019 роках, сприятиме спрощенню процедури укладення окремих кредитних та грантових договорів.

Читайте також: Німеччина підтримає бізнес під час локдауну на 10 мільярдів євро

«Ця Угода закладає надійну міжнародно-правову основу для нашого подальшого співробітництва у сфері фінансів та політики розвитку. У такий спосіб Німеччина продовжує підтримувати головні реформи у сферах децентралізації, професійного навчання та енергоефективності», – підкреслила на церемонії підписання Угоди посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен.

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».