Ситуація на ринку

За її словами, через незавершеність реформи містобудівної діяльності, економічну невизначеність, на ринку зберігається досить хитка ситуація.

«Забудовники не поспішають виводити нові проєкти, особливо це стосується об'єктів економ-класу, попит на які продовжує знижуватися. Тому цілком ймовірно, що в 2021 році кількість нових об'єктів на ринку, в порівнянні з 2020 роком, може скоротитися як мінімум на 1/3 », — вважає експерт.

Читайте також: Акції до свят: де вигідно купити квартиру до Нового року в Києві

Погасій зазначила, що скорочення обсягів будівництва призведе до того, що попит і пропозиція досягнуть свого балансу, а в окремих сегментах, наприклад, об'єктах підвищеної комфортності (нових форматів житла), попит може перевищити пропозицію на 10-15%.

Прогноз на 2021 рік

«У 2021 року попит переважно буде сконцентрований на об'єктах нових якісних форматів житла, будівництво яких розраховано на 3-7 років з поетапним будівництвом 2-3 пускових черг, і в яких вже практично завершено будівництво першої черги», — розповіла вона.

Дивитись також: Купити смарт-квартиру в Києві: де та яка мінімальна вартість (відео)

За даними експерта, різниця в ціні квартири в новій черзі, будівництво якої тільки починається, добре зарекомендованого житлового комплексу, в порівнянні з чергою, будівництво якої близьке до завершення, складає в середньому 20-25%.

Рейтинг забудовників Київської області за 1-2 квартал 2020