Як змінювався курс біткоїна

Остання хвиля зростання вартості активу почалася 11 грудня, з локального мінімуму в $ 17,5 тис. за п'ять днів біткоїн подорожчав на 14%, з початку вересня — більш ніж на 100%.

Станом на 16:28 за київським часом біткоїн торгується по $ 20,577.

Інвестиції в біткоїн

За останній тиждень дві великі компанії повідомили про інвестиції в біткоїни.

Наприклад, інвестфонд Ruffer з активами на $27 млрд оголосив про вкладення $15 млн в першу криптовалюту, угода пройшла в листопаді. Також минулого тижня американська компанія MassMutual, чий інвестиційний фонд перевищує $235 млн, придбала 5470 біткоїна на $100 млн.

Позитивно на курс криптовалют могла вплинути і новина, що Banca Generali, який належить найбільшій італійській страховій компанії Assicurazioni Generali, почне працювати з криптовалютами. У 2021 році компанія запустить сервіс для зберігання цифрових грошей.

Читайте також: Кійосакі купив біткоїн і передбачив зростання його курсу

У грудні працювати з криптовалютами почав і інший банк — найбільший в Сінгапурі DBS. Він запустив сервіс для зберігання цифрових активів і платформу для торгівлі ними. Користувачі сервісу зможуть купувати і продавати 4 монети: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash і XRP.

Одна з найважливіших подій у сфері криптовалюти сталося в першій половині листопада. Платіжна компанія PayPal оголосила про відкриття доступу до криптовалют клієнтам з США. З 11 листопада всі американські користувачі сервісу отримали можливість купувати, тримати і продавати криптовалюту безпосередньо через PayPal.

Відео: Як освоїти криптовалюту з нуля за вечір і чому це потрібно зробити

Вигідні інвестиції з бонусами від «Мінфіну»