Валютний аукціон — це сервіс фінансового порталу Minfin.com.ua. Тут шукають продавців і покупців валюти з вигідним курсом і розташуванням.

Зміни викликали гарячі дискусії серед користувачів. Тому ми вирішили розповісти про причини оновлення, нові функції сервісу і плани на майбутнє.

Акцент на безпеці користувачів

Валютний аукціон був створений як дошка оголошень про купівлю / продаж валюти. На ній будь-який охочий міг розмістити своє оголошення. Всі оголошення — і від офіційних представників ринку, і від приватних осіб, раніше розміщувалися на Валютному аукціоні упереміш.

Ми вдосконалили підхід до безпеки. У сервісі з'явилися три розділи: в двох беруть участь офіційні представники валютного ринку — банки та обмінники, в третій — неофіційні (приватні особи). З розширених карток учасників Валютного аукціону користувачі можуть отримати про них більше інформації.

«Мінфін» закликає бути обережними під час обміну валют і ретельно оцінювати ризики.

Розширення числа учасників

Після оновлення сервісу в ньому з'явилися нові учасники — банки. Тепер всі оголошення розділені на три розділи:

  • банки — надійне місце для обміну валют, оскільки їх діяльність жорстко регламентується і контролюється Національним банком України;

  • обмінники — під час реєстрації на Валютному аукціоні проходять модерацію — у них запитується номер ліцензії НБУ;

  • приватні особи: на дошці оголошень у вкладці «Приватні особи» будь-хто, хто готовий здійснити операцію з обміну валюти, може розмістити своє оголошення.

Прокладання маршруту до потрібного пункту призначення

Якщо ви перебуваєте в невідомій місцевості або хочете переконатися, що потрапите у потрібне відділення — скористайтеся функцією «Прокласти маршрут».

Окрім цього, за запитами користувачів в сервіс були додані:

  • гуртовий та роздрібний курс валют;

  • більше міст (100+);

  • більше валют (включно з криптовалютами).

Спробувати сервіс в роботі ви можете на сторінці Валютного аукціону.

Що буде далі

Для нас важливо відповідати сучасним стандартам безпеки, але ми також хочемо зробити сервіс максимально зручним. «Мінфін» зібрав список пропозицій від активних користувачів і працює над їх впровадженням. Зовсім скоро будуть представлені доробки та нові функції.

Якщо у вас є зауваження або пропозиції щодо удосконалення сервісу — напишіть про них на пошту auction@minfin.com.ua. Ми раді допомогти і обговорити їх з усіма користувачами.