Власних потужностей у лікарні бракує. Тож Креді Агріколь подарував установі сучасне медичне обладнання: портативний ультразвуковий сканер, монітори пацієнта з функцією капнографії (2 од.), пульсоксиметри (5 од.), аспіратори (5 од.), шприцеві дозатори лікувальних речовин (5 од.) та реанімаційні ліжка (5 од.).

«Наразі в лікарні перебуває п’ятеро дітей, а від початку коронавірусної пандемії ми вже пролікували близько 2000 маленьких пацієнтів. Це в основному тяжкі випадки. Ми раді отримати нове обладнання, яке дуже потрібне, щоб вчасно відслідковувати зміни у стані хворих та проводити ефективне лікування. А ще спеціальні реанімаційні ліжка. Але найважливіше – дуже якісний і сучасний апарат УЗД. Тепер ми зможемо швидше і легше встановлювати діагноз», – коментує Дмитро Кухар, директор Харківської Обласної дитячої інфекційної лікарні.

У 2020 році Креді Агріколь Банк за підтримки благодійного фонду «Твоя опора» спрямував 11,2 млн гривень на придбання медичного обладнання для опорних лікарень у Києві, Тернополі і Харкові та облаштування реанімаційного блоку в обласній лікарні в Чернівцях.

«Від початку коронавірусної кризи Креді Агріколь вирішив, що буде допомагати лікарням і купувати сучасне медичне обладнання, якого наразі так бракує. Це рішення ми прийняли за покликом серця, але системно дотримуємося його і зараз. Адже бачимо, що благодійні ініціативи бізнесу наразі в прямому сенсі рятують життя! Банк вже реалізував п’ять хвиль благодійності і ми будемо дуже раді, якщо своїм прикладом надихнемо інших також робити добрі справи», — розповідає Руслан Зачепа, заступник директора з роздрібного бізнесу Східного макрорегіону Креді Агріколь Банку.

Цей благодійний проект ― наймасштабніший за всю історію роботи Креді Агріколь Банку в Україні. Він є частиною глобальної програми корпоративної соціальної відповідальності «WeCare!», яку банк втілює з 2016 року.