За словами Рожкової, нова структура, однозначно краща за попередню.

«Департамент банківської методології, на мою думку, треба було підпорядковувати монетарному блоку, в якому зараз і департамент методології небанківського сектору і департамент фінстабільності. Так, ми дійсно розведемо методологію і нагляд по окремим блокам», - написала заступниця голови у фейсбуці.
Рожкова зазначила, що по-перше, якщо покращувати, то дійсно покращувати (до речі, це було в попередніх планах).
За її словами, в блоці «Ринкові операції» є потенційний конфлікт інтересів. Адже «Ринкові операції» - це, в тому числі операції з рефінансування.
«Дуже добре, що остання реорганізація є результатом попередніх консультацій з міжнародними партнерами. Але погано, що рішення про неї приймалось без попереднього обговорення з членами (можливо лише окремими) правління НБУ», - написала вона.
Читайте також: Як новий глава НБУ змінить кадровий склад центробанку

Заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб вважає нову зміну оргструктури центробанку загрозою для фінансової стабільності.

Водночас він підтримав скасування невиправданих, на його погляд, змін в оргструктурі НБУ.

«Підтримую скасування невиправданих змін до оргструктури НБУ. Але вважаю, що розподіл повноважень між членами правління не відповідає їх професійному профілю і несе ризики для ефективного виконання НБУ функції з підтримки фінансової стабільності», - написав він у Twitter.

Читайте також: Правління НБУ позбавило Рожкову більшості повноважень

Передісторія

11 грудня у Національному банку відбулося часткове оновлення розподілу вертикалей підпорядкування.

Рожковій доручили керувати фінансово-адміністративним та операційним блоком, а Сологуб керуватиме вертикалю «Монетарна стабільність».

У жовтні Нацбанк частково змінив вертикаль підпорядкування і розподілу окремих структурних підрозділів НБУ між ними. Також відбулися зміни в розподілі вертикалей підпорядкування за членами правління Нацбанку.

Правління НБУ створило нову вертикаль — Регулювання фінансового сектора. Керівництво та контроль за діяльністю підрозділів здійснювала Рожкова. До прийняття цього рішення перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова відповідала за пруденційний нагляд.