Звідки гроші

Збільшення видатків Фонду боротьби з covid-19 передбачено за рахунок економії коштів державного бюджету, що прогнозується до кінця 2020 року за деякими бюджетними програмами головних розпорядників бюджетних коштів.

«За пропозицією 36 головних розпорядників бюджетних коштів щодо скорочення видатків держбюджету до кінця 2020 року, пропонується здійснити збалансований перерозподіл видатків загального фонду держбюджету, передбачених головним розпорядникам коштів на 2020 рік», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: У МОЗ розповіли, скільки коштує лікування одного пацієнта з covid-19

Cкільки коштів у Фонда

Станом на сьогодні з Фонду боротьби з covid-19 обсягом 66 млрд грн вже використано 45,5 млрд грн. Із них на охорону здоров’я використано 50% або 12 млрд грн з виділених 23,8 млрд грн.

На кінець листопада з covid-фонду на сферу охорони здоров’я витрачено 7,8 млрд грн або 42% із передбачених 18,5 млрд грн. Порівняно з загальним обсягом у 66 млрд грн на охорону здоров’я витрачено 11,81%.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Нагадаємо

  • Кабмін розподілив 65,96 млрд гривень з Фонду боротьби з covid-19. Про це 1 жовтня повідомили в Міністерстві фінансів.

  • На фінансування Фонду для боротьби з коронавірусом у квітні в держбюджеті передбачили 64,7 млрд грн.

Читайте також: МВФ занепокоєний тим, як Україна витрачає кошти covid-фонду — Шевченко

  • У травні прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що з 65 млрд грн Фонду боротьби з коронавірусом 20 млрд грн спрямовані на пенсійну реформу, понад 3 млрд — на медзакупівлі й доплати медикам. Утім, як повідомлялося на початку жовтня, уряд не купив за кошти Фонду жодного ШВЛ-апарату для лікування хворих.

  • З Фонду боротьби з covid-19 на 1 вересня 2020 року витрачено 19,1 млрд грн з передбачених 66 млрд грн — це 29% від загальної суми. Найбільше коштів було витрачено на соцзахист і дорожні проекти.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».