Що відбувається

Сотні тисяч українців одночасно намагаються подати заяви на отримання виплат в «Дія». Причина - у пропускній здатності користувачів порталу та додатків для забезпечення безпеки в «Дія».

Пресслужба Міністерства порадила на даний момент скористатися послугою подачі заявки в додатку «Дія».

Що цьому передувало

Портал «Дія» відсьогодні, 14 грудня, почав приймати заявки на отримання 8 тис. грн одноразової допомоги від держави найманим працівникам, які втратили частину зарплати в результаті введення карантинних обмежень, і фізичним особам-підприємцям (ФОП), які втратили частину доходу в результаті карантину.

Читайте також: Стало відомо, які категорії ФОП отримають по 8 тисяч

Наймані працівники та фізичні особи-підприємці, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні, можуть оформити заявку на отримання допомоги також з 14 до 31 грудня.

Передісторія

  • Президент Володимир Зеленський анонсував кілька державних програм, які повинні фінансово підтримати підприємців, чия діяльність на час «карантину вихідного дня» заборонена.
  • 8 грудня президент Володимир Зеленський підписав ухвалений раніше Верховною Радою пакет законів про підтримку населення і бізнесу в період дії карантину

Читайте також: ФОПи можуть подати заяву на отримання 8 тисяч з 14 грудня