На порталі «Дія» за 10 годин зареєстрували вже понад п'ять тисяч заявок на одноразову грошову допомогу для ФОПів та найманих працівників. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у телеграмі.

Читайте також: ФОПи можуть подати заяву на отримання 8 тисяч з 14 грудня

Глава уряду нагадав, що наймані працівники та фізичні особи-підприємці, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні, можуть оформити заявку на отримання допомоги з 14 до 31 грудня.

Зробити це можна на порталі «Дія» в особистому кабінеті або через застосунок, обравши розділ «Послуги». Глава уряду також зауважив, що заповнення заяви займе не більше 5 хвилин, а гроші автоматично будуть зараховані на особистий гривневий рахунок після перевірки даних.

Читайте також: Стало відомо, які категорії ФОПів отримають по 8 тисяч

Шмигаль запевнив, що уряд робить усе, аби кошти кожному надійшли якнайшвидше.

З деталями надання одноразової допомоги можна ознайомитися за посиланням.

Передісторія

Президент Володимир Зеленський анонсував декілька державних програм, які повинні фінансово підтримати підприємців, чия діяльність на час «карантину вихідного дня» заборонена.

8 грудня президент Володимир Зеленський підписав ухвалений раніше Верховною Радою пакет законів про підтримку населення і бізнесу в період дії карантину.