В кінці листопада стався обвал котирувань з $19,4 тис. до $16,2 тис. на початку грудня — з $19,9 тис. до $18 тис.

Що кажуть експерти

Купувати біткоїни рано, вважає CEO Xena Financial Systems Антон Кравченко. Він попередив, що дане зниження може бути тільки початком спадного тренду, в рамках якого ціна може впасти до $15 тис. та нижче.

«Зараз не варто купувати BTC. Думаю, що корекція буде мінімум до $15 тис. Якщо буде можливість купити по $12 тис., то потрібно це зробити. Розворот тренда вже трапився, тому що продавці починають перемагати покупців», — пояснив Кравченко.

СЕО cryptorg.exchange Андрій Подолян впевнений, що шанси на повернення біткоїна до зростання зберігаються. Коливання ціни залишаються в рамках бічного руху, не спадного, пояснив експерт. За його словами, важливо, щоб курс монети не опустився нижче $17 тис.

Читайте також: Криптовалюта співзасновника Apple Стіва Возняка зросла на 1250% за 4 дні

Позитивний і негативний сценарій поведінки біткоїна зараз однаково вірогідні, вважає керівник відділу аналізу даних CEX.IO Broker Юрій Мазур.

«Якщо курс BTC в кінці тижня виявиться поблизу поточних оцінок або нижче, в районі $17-18 тис., то можна говорити про подальшу більш значну корекцію до позначок $15 тис. або нижче — до $13 тис.», — припустив Мазур.

За його словами, відновлення бичачого тренда можливо тільки при поверненні котирувань BTС в межі $19,8 тис. — $20 тис. При цьому критично важливо, щоб біткоїн зміг утримати ці рівні на тижневому закриття, підкреслив Мазур. Тоді біткоїн може подорожчати до $23 тис. — $25 тис.

Читайте також: Чому дорожчає біткоїн

Прогнози аналітиків

На цьому тижні в своїх прогнозах на ризики глибокого падіння ціни біткоїна вже вказували кілька експертів.

Аналітик Амстердамської фондової біржі Міхаель ван де Поппе сказав, що курс монети може обвалитися до $14 тис., якщо опуститься нижче рівня підтримки в $18,9 тис. генеральний директор фонду BKCM LLC Брайан Келлі спрогнозував зниження котирувань BTC до $12 тис.