Для чого запустили Koto

Гроші спрямують на залучення перших 50 тис. користувачів, навчання систем штучного інтелекту з управління кредитним ризиком та розширення операційних можливостей. Також на ці гроші Koto розвиватиме свою команду і маркетинг у Британії.

Потенційна клієнтська база Koto — британці, які не мають можливості отримати кредит у великих британських банках. Серед них — фрілансери або самозайняті, котрі, на думку місцевих банків, мають непостійний дохід.

Koto розрахований на тих, хто не має кредитної історії або має в ній позначки, які можуть перешкодити отримати кредит у британських банках.

«Ми заснували Koto, тому що у Великобританії є 12 млн кредитоспроможних людей, які не входять до числа основних кредиторів. Після перевірки нашої бізнес-моделі в Україні ми раді «підірвати» ринок споживчого кредитування Великобританії. Ми тут, щоб позбавити Великобританію страху і стресу», — заявив співзасновник Koto і monobank Михайло Рогальський.

Читайте також: Власний CVV2-код в monobank або як полегшити покупки в інтернеті

Що відомо про Koto

Фінтех-стартап Koto — проєкт засновників monobank і колишніх управлінців Приватбанку Олега Горохівського, Дмитра Дубілета і Михайла Рогальського. Koto — банківський додаток, а не повноцінний банк, тому займається головним чином кредитуванням на основі віртуальної карти. Їм можна платити скрізь, де діє система Master.

У проєкт вклали $3,5 млн.

  • У травні 2019 року співзасновник monobank Дмитро Дубілет повідомив, що IT-компанія Fintech Band, членом якої він є, збирається запустити аналог monobank на ринку, що розвивається. 26 липня Дубілет оголосив, що monobank отримав фінансову ліцензію у Великобританії.
  • У березні Koto запустився у Великобританії в тестовому режимі.
  • 13 травня 2020 року співзасновник monobank Дмитро Дубілет підкреслив, що в Koto інвестувала міжнародна платіжна система Mastercard.

Читайте також: День народження mono: 10 невідомих фактів про банк

Хочете знати про фінанси та інвестиції більше? Стежте за ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в телеграм-каналі