Ілон Маск зазначає, що фактична прибутковість компанії зараз близько 1%. Інвестори очікують прибутку, а якщо результати їх не задовольнять – акції впадуть «як суфле від удару кувалдою».

На думку керівництва компанії, також слід задуматись про економію коштів. Це необхідно, щоб у найближчі три роки виробник зміг випустити на ринок бюджетний автомобіль, який буде більш доступним для населення.

Зараз котирування Тесла підтримують висхідну тенденцію. Це сприяло підвищенню капіталізації компанії у листопаді на 100 мільярдів доларів. Зараз вартість Tesla перевищує 538 мільярдів доларів.

Протягом п'яти останніх кварталів компанія отримувала прибуток. При цьому, експерти відзначають, що основний заробіток приносить продаж ZEV-кредитів. Їх купують інші компанії, щоб не втратити ліцензію на продаж машин в Америці і в державах, де борються із забрудненням навколишнього середовища. Оскільки Тесла займається виробництвом тільки електромобілів, вона має багато кредитів цього типу.

Вже 21 грудня акції виробника електрокарів стануть частиною індексу S&P 500. На Tesla доведеться 1% від усього S & P 500. Після новин про внесення корпорації до індексу, її акції подорожчали більше ніж на 40%, нагадують у LBLV. Цінні папери компанії Тесла з початку цього року піднялися в ціні на 560%.

Володимир Кравченко, фінансовий аналітик LBLV.com