Що відомо про кредитку

Visa випускає новий продукт спільно з ним. BlockFi відкрив на своєму сайті лист очікування для бажаючих отримати картку. Записатися в нього поки можуть тільки ті, у кого є поповнені рахунки в BlockFi. У січні список стане доступним для всіх, а розсилати картки почнуть навесні 2021 року.

З кожної операції по картці буде повертатися 1,5%. Кешбек буде накопичуватися, потім автоматично конвертуватися в біткоїни і зараховуватися на рахунок в BlockFi. В іншому принцип роботи схожий з іншими кредитками. Клієнти отримають картку з кредитним лімітом, який заповнюється щомісяця. Якщо вносити гроші вчасно, відсотки стягуватися не будуть.

Сама карта буде не пластиковою, а металевою.

Однією з перших металевими свої банківські картки зробила Apple в партнерстві з Goldman Sachs — з титану.

Читайте також: Visa працює над платіжною оффлайн-системою на базі криптовалют

BlockFi також зарахує вітальний бонус в розмірі $250 в біткоїнах, якщо сума витрат по картці перевищить $3000 в перші три місяці. Річне обслуговування картки буде коштувати $200. Стартап стверджує, що це перша кредитна картка в світі криптовалют. Логотип біткоїна буде на кожній картці.

Кому буде доступна

Поки картка буде доступна тільки в США, але BlockFI закликає людей з інших країн теж записуватися в лист очікування, щоб отримати повідомлення в майбутньому про вихід на нові ринки.

Картку випустить Evolve Bank за сприянням стартапу кредитних карт Deserve.

Передісторія

У травні 2020 року Visa подала патентну заявку на «цифрову фіатну валюту», яка буде мати переваги криптовалюти, але при цьому випускатися «централізованим органом».

Влітку минулого року Visa запустила платіжний сервіс на базі блокчейна для корпоративних клієнтів, який вперше був анонсований в жовтні 2016 року.

Цифрова валюта стає популярною

  • 54% центробанків в світі, що беруть участь в опитуванні Світового банку в 2019 році, в даний час вивчають питання випуску власної цифрової валюти.
  • 32% поки не вивчали питання.
  • Тільки 15% після проведення досліджень прийняли рішення не випускати CBDC.