Фінансування США

Згідно із заявою, з 2014 року США надали Україні допомоги загалом на понад $4,1 млрд (116,85 млрд грн, або близько 2780 грн на одного громадянина).

«Ми також видали Україні три суверенні гарантії позик на $1 мільярд кожна для сприяння стабілізації економіки», - йдеться в заяві.

2020 рік

На 2020 фінансовий рік Конгрес США виділив $698 мільйонів:

  • 448 мільйонів доларів на програми Державного департаменту / USAID і $250 мільйонів на Ініціативу безпекової допомоги Україні (USAI), включаючи $50 мільйонів в на летальну допомогу. 448 мільйонів асигнувань на програми Держдепартаменту / USAID включають приблизно $285 мільйонів на програми з розвитку та приблизно $163 мільйони на безпекові програми.

Читайте також: США виділять Україні $100 тисяч на ліквідацію наслідків паводків

Сполучені Штати рішуче підтримують Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні, надавши понад $100 мільйонів як внески у діяльність Місії з моменту її створення та відрядивши понад 50 громадян США, які виконують функції спостерігачів та персоналу.

Читайте також: Україна отримала $15,5 мільйона допомоги від США на боротьбу з коронавірусом

США також підтримали Україну в її зусиллях з боротьби проти пандемії covid-19, надавши понад $41 мільйон на медичні й гуманітарні потреби, поліпшення спроможності закладів охорони здоров'я у догляді за хворими та запобігання подальшому поширенню захворювання.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».