Динаміка біткоїна

Курс біткоїна за добу впав більш ніж на $2 тис., протягом дня знижуючись до $16,4 тис. Аналітик Амстердамської фондової біржі Міхаель ван де Поппе попередив, що криптовалюта може продовжити дешевшати, оскільки її ціна опустилася нижче за рівень підтримки у $18,5 тис.

Найближча мета для біткоїна знаходиться в діапазоні $15,8-16,3 тис., вважає експерт. Він назвав це ключовим рівнем підтримки. Доти, поки ціна залишатиметься вищою за цей рівень, можна розраховувати на відновлення зростання. Якщо рівень буде знижено, ймовірно падіння курсу до $13,8-14,2 тис., прогнозує експерт.

Читайте також: Чому біткоїн подешевшав на $2600 за кілька годин. Дві причини

Що відбувається з біткоїном

У 2020 році курс біткоїна виріс майже на 150%. З березня, коли ціна активу опускалася до локального мінімуму в $3800, вартість криптовалюти підвищилася на 374%, до поточних оцінок близько $18 тис.

На «Мінфіні» значення біткоїна в інтерактивній таблиці криптовалют також фіксує його падіння до $16 930.

Що буде з іншими криптовалюта

Разом з біткоїном буде знижуватися і весь ринок криптовалют - його капіталізація може впасти з $500 млрд до $400 млрд, де сформувався глобальний рівень підтримки, вважає аналітик. Після досягнення цього рівня ринок повинен повернутися до висхідного тренду і попрямувати до нових максимумів. Якщо ж цього не відбудеться, падіння може продовжитися до рівня в $275 млрд, спрогнозував ван де Поппе.

Нагадаємо

25 листопада про ризик зниження ціни біткоїна попередив генеральний директор фонду BKCM LLC Брайан Келлі.

Вчора, 26 листопада, впевненість у майбутньому зростанні вартості біткоїна висловив автор бестселера «Багатий тато, бідний тато» Роберт Кіосакі. Як писав «Мінфін», він заявив, що «біткоїн полетить на Місяць» і закликав купувати криптовалюту, а також золото і срібло, пояснивши, що для цих активів настають «великі часи».

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус»