Що відомо про допомогу

Світовий банк та МОЗ готують спільний проєкт вартістю $100 мільйонів. Передусім йдеться про закупівлю вакцин від covid-19 та обладнання для лікарень.

«МОЗ спільно зі Світовим банком запускає проект вартістю майже 100 млн доларів. Ми опрацьовуємо всі документи. Насамперед ці кошти буде спрямовано на закупівлю вакцин від covid-19, а також діагностичного і лабораторного обладнання для медзакладів», — розповіла заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Вона також зазначила, що йде завершення ще одного спільного з СБ проєкту вартістю понад $200 мільйонів «Покращення охорони здоров’я на службі у людей».

Читайте також: США виділять Україні додатково $9 мільйонів для боротьби з вірусом

«Загалом Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров'я реалізував повноцінно реконструкцію 102 амбулаторій сімейної практики, з них 91 уже ввели в експлуатацію», — підсумувала Шаталова.

Хто ще обіцяв допомогу Україні​

  • Європейський інвестиційний банк може позичити Україні 40 млн євро на придбання необхідного медичного обладнання для подолання COVID-19.
  • Світовий банк готовий виділити Україні $135 млн, з них $35 млн будуть спрямовані на підтримку медичної галузі.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я, ЮНІСЕФ, Програма розвитку ООН та Міністерства охорони здоров'я розробляли для України два плани допомоги у боротьбі з коронавірусом з бюджетом близько $38 млн і $20 млн.

Що відомо

  • Раніше США виділили Україні цільову допомогу в розмірі $1,2 млн на боротьбу з коронавірусом.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».