Про це в ексклюзізном інтерв'ю «Мінфіну» розповів керівник роздробу Приватбанку Дмитро Мусієнко.

«Мова йде про те, щоб люди, які раніше не були клієнтами Приватбанку, могли в режимі онлайн пройти процедуру ідентифікації та віддалено відкрити рахунок в банку. Тепер не потрібно буде відвідувати відділення навіть якщо ви раніше не були нашим клієнтом. Всю процедуру можна буде пройти в кілька кліків, зробивши фото документів на смартфон », — розповідає банкір.

Раніше повідомлялося

  • Банки почали активно працювати над процедурами віддаленої ідентифікації клієнтів в травні поточного року, після відповідної інструкції НБУ.

  • В Україні віддалена ідентифікація для відкриття рахунку в банку стала можливою після набуття чинності нового закону про фінмоніторинг 28 квітня цього року.

  • Європейські країни давно використовують переваги віддаленої ідентифікації. В одних країнах банки користуються біометрією або даними про клієнтів з кредитних історій. В інших були створені агентства для збору і зберігання даних в електронному вигляді або впроваджують спеціальні системи, що дозволяють підписувати документи онлайн і отримувати послуги банків дистанційно.

  • У серпні Приватбанк запустив перші в Україні біометричні платіжні POS-термінали з технологією FacePay24, яка дозволяє оплачувати покупки оличчам.

Більше про те, які нові технології і сервіси Приватбанк має намір впровадити в 2020 і 2021 році читайте вінтерв'ю Дмитра Мусієнка на «Мінфіні».