Як зазначив Мокан, проєктом акта передбачається визнати доцільним залучення позики від МБРР для реалізації інвестиційного проекту «Друге додаткове фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії covid-19» і залучити $300 млн для проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

«Позика надасть можливість уряду залучити додаткові кошти для поліпшення результатів діяльності системи соціальної допомоги та соціальних послуг в Україні», — повідомив він.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

За його даними, для цього планується:

  • введення надзвичайних грошових трансфертів для осіб і домогосподарств, які втратили роботу або джерела доходу через пандемію covid-19;
  • підтримка бідних домогосподарств за допомогою існуючої в країні Програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям;
  • зміцнення систем і інститутів надання соціального захисту для поліпшення реагування в майбутньому.

Нагадаємо

У 2020 році Україна отримала 2,4 млрд грн ($ 86 млн) коштів позики МБРР в рамках проектів «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» і «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».