Що пропонують французи

У заяві банку йдеться, що Credit Agricole Italia пропонував $12,47 (10,50 євро) за акцію для придбання Creval. В Credit Agricole підкреслили, що пропозиція відповідає передбачуваним інвестицій.

Ціна інвестицій становить $875 млн (737 млн ​​євро).

Банк заявив, що це придбання подвоїть його частку ринку в найбагатшому регіоні Італії Ломбардії з 3% до більш ніж 6%.

Credit Agricole також провів перемовини про злиття з Banco BPM, третім за величиною банком Італії, але джерела кажуть, що переговори зайшли в глухий кут.

Як купуватимуть

Страховий підрозділ Credit Agricole Assurance продасть свою частку (9,8%) в Creval компанії Credit Agricole Italia, повідомив французький кредитор. Фірма Algebris також взяла на себе зобов'язання продати свою 5,4% частку в Creval компанії Credit Agricole Italia.

«Пропозиція залежатиме від того, чи досягне Credit Agricole Italia не менше 66,7% голосуючих акцій Credito Valtellinese», — сказав кредитор.

Читайте також:Європейські банки зазнають збитків у сотні мільярдів євро — FT

Раніше

  • Розширення роздрібного банківського обслуговування Credit Agricole в Італії розпочалося в 2007 році, коли він купив ключові активи в країні, а також кілька відділень Banca Intesa.
  • Зміцнив Credit Agricole свої позиції в Італії після того, як в 2017 році придбав компанію з управління активами Unicredit Pioneer.

Читайте також: Страх, незважаючи на появу вакцини. Від чого залежатиме відновлення економіки єврозони