Що відомо про ВАУ

Основною метою нової організації є розвиток ринку віртуальних активів в Україні тайого інтеграція у світовий криптовалютний ринок.

Ініціаторами та засновниками громадської спілки виступили громадська організація Blockchain4Ukraine, юридичні компанії Arzinger і Juscutum, а також найбільша в світі криптобіржа Binance.

Генеральним директором і головою ради директорів ВАУ обраний директор Blockchain4Ukraine Костянтин Ярмоленко, а головою наглядової ради — голова міжфракційного об'єднання народних депутатів України Blockchain4Ukraine Олексій Жмеренецький.

Читайте також: Криптовалюта тримається на максимумах після перемоги Байдена на виборах в США — ЗМІ

Мета створення ВАУ

У вересні 2020 року аналітична компанія The Chainalysis в дослідженні Global Crypto Adoption Index 2020 повідомила, що Україна стала світовим лідером з використання населенням криптовалюти.

Згідно з повідомленням Міністерства цифрової трансформації України високі показники України на ринку віртуальних активів пов'язані з великою кількістю блокчейн-розробників (топ-3 у світі), високим рівнем цифрової обізнаності громадян, а також зі значною кількістю підприємців, котрі працюють на міжнародних маркетплейсах, де використовуються віртуальні активи для розрахунків.

«Створення нормативної бази і ухвалення базового законопроєкту №3637 «Про віртуальні активи» до кінця 2020 року — це один із пріоритетів парламенту України», — зазначив Олексій Жмеренецький.

Інвестиції в технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом «Отаман»

Його доповнив Костянтин Ярмоленко, який повідомив, що мета створення союзу проста — легалізувати віртуальні активи в країні і зміцнити світове лідерство України. «Ми хочемо впровадити технологію блокчейн до державних реєстрів та запустити механізм токенізації державних і корпоративних активів для залучення інвестицій в економіку України, яка сильно постраждала від пандемії коронавіруса», — підкреслив він.

Читайте також: Найбільший сінгапурський банк DBS оголосив про запуск криптобіржі

»Для Binance Україна є одним із пріоритетних ринків. Ініціатива зі створення громадського союзу «Віртуальні активи» буде дедалі більше сприяти популяризації криптовалюти в країні і розповсюдженню технологій, а також створенню сприятливого ділового клімату для місцевого криптотовариства", — зауважив директор біржі Binance в Східній Європі Гліб Костарєв.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».