Як і кому платитимуть

Гроші будуть виділяти один раз. Так влада міста хоче боротися з побоюваннями людей, які уникають тестів, тому що бояться опинитися в ізоляції і втратити доходи, стверджує RTHK.

Деталі й подробиці схеми підтримки має подати бюро праці та соціального забезпечення Гонконгу.

У найближчі тижні влада відкриє ще п'ять центрів тестування в різних районах міста — на додачу до існуючих чотирьох.

Пандемія

Місто два дні тому оголосило про введення нових обмежень через зростання захворюваності. У суботу Гонконг відзвітував про 43 нові випадки зараження — максимум за три місяці. Причому у 13 інфікованих на території міста не вдалося встановити джерело зараження.

Читайте також: По $1200 готівкою. Як влада Гонконгу підтримує фінансове становище мешканців

На два тижні відкладено відновлення вільного, без вимог карантину після прибуття, повідомлення з Сінгапуром.

У неділю, 22 листопада, адміністрація Гонконгу вперше скористалася правом змусити людей зробити тести на коронавірус, додала RTHK.

Згідно з розпорядженням влади, перевіритися на захворювання повинні будуть всі, хто за останній місяць бував хоча б в одному з 14 клубів, які зв'язали зі спалахом захворюваності. Заклади закрили на п'ять днів до 26 листопада. За даними RTHK, з цим кластером пов'язані як мінімум 32 випадки зараження.

У Гонконзі з початку пандемії коронавірусу виявлено в цілому 5560 випадків зараження, померли 108 осіб, випливає з даних університету Джонса Хопкінса.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Чим особливий Гонконг

Гонконг — особливий адміністративний район Китаю, один із фінансових центрів світу, колишня британська колонія. Після закінчення Другої світової війни Гонконг належав Великій Британії, але у 1984 році Лондон зобов’язався передати Гонконг Пекіну за умов, що острів збереже економічну незалежність і капіталістичний устрій. У 1997 році Китай отримав суверенітет над Гонконгом, відтоді вони існують за формулою «одна країна — дві системи».

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».