Плани Мінцифри

«Ми створюємо умови для розвитку креативної економіки країни з проектом Diia City. Мета Мінціфри — підвищити частку IT в ВВП країни з 5% до 10%», — написав Федоров.

При цьому він не уточнив, за який час Мінціфри планує підвищити частку IT-сектора у ВВП.

Читайте також: Кубів: Айтішники формують 4% ВВП України

За словами міністра, зараз розробляють і приймають цілий пакет рішень для розвитку партнерства держави і IT-сектору, у планах — підтримка IT-освіти та залучення нових кадрів.

Як повідомлялося, цього року IТ-галузь України недоотримала за 2-й і 3-й квартали майже $ 200 млн, а темп зростання експорту став найнижчим з 2014 року. Основною причиною цього стала економічна криза, викликаний пандемією коронавірусу.

Читайте також: Дохід IT-галузі склав $ 5 мільярдів в 2019 році

Раніше повідомлялося

  • За даними Hackerrank, українські IT-фахівці за рік в середньому заробляють $43,6 тисячі — на $10,9 тисячі менше середньої світової зарплати.
  • Середня річна зарплата американських IT-фахівців є найвищою в світі і становить понад $ 109 тис. Середня річна зарплата IT- фахівців усіх країн світу становить близько $ 54,5 тисячі.
  • На початку вересня президент Володимир Зеленський поставив завдання уряду розробити та винести на розгляд Верховної Ради законопроєкти, спрямовані на розвиток IT-індустрії в Україні.

Читайте також: Депутати хочуть змінити податки для «айтішників». Що пропонують