Коли будуть гроші

За словами прем'єр-міністра, «загалом 72 млрд євро надійдуть в країну з європейських фондів протягом наступних семи років: 32 млрд євро з Фонду відновлення (європейської економіки) і близько 40 млрд євро в рамках багаторічних фінансових програм, які будуть направлятися c допомогою структурних фондів (NSRF) і проведення Спільної сільськогосподарської політики (CAP) наступні шість років».

«Створення Фонду відновлення є дуже важливим етапом в політиці, він знаменує собою історичний момент в історії ЄС», – сказав прем'єр.

Читайте також: ЄС витратить на підтримку країн-членів в їх боротьбі з коронавірусом 87 мільярдів. Список країн

Він підкреслив, щоГреція входить в число країн, які відповідно до даної угоди будуть знаходитися в найбільш сприятливому становищі, оскільки кошти, які вона отримає, будуть одними з найвищих в єврозоні в процентах до ВВП.

Прем'єр зазначив, що Греція однією з перших в ЄС надала в Брюссель детальний проект Національного плану дій з метою реалізації ресурсів, які будуть отримані.

Читайте також: Боротьба з коронавірусом. Уряд Італії виділяє бізнесу 400 мільярдів євро

Він повідомив, що цей проект буде винесено на громадське обговорення через урядову платформу OpenGov.gr в наступному місяці, а потім в остаточному вигляді його обговорять в ході дебатів у парламенті країни.

Раніше повідомлялося

Євросоюз виділяє більше 15 млрд євро на допомогу країнам-партнерам у зв'язку з пандемією коронавірусу, з них 190 млн євро отримає Україна.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».