Де й на скільки будуть штрафувати

Згідно з документом громадян без захисних масок або респіраторів на обличчі будуть штрафувати на 170-255 гривень в громадських місцях, зокрема в транспорті.

Штрафи будуть виписувати одразу на місці — наприклад, в кафе або транспорті. Раніше протоколи передавали до суду, а потім тільки вирішували, чи накладати штраф. Тому за цією системою були покарані тільки 4% порушників.

Читайте також: Міністр пояснив, кого не будуть штрафувати за відсутність маски

Хто буде штрафувати

Штрафувати громадян будуть не тільки правоохоронці, а й працівники епідемічного контролю, а також представники органів місцевого самоврядування.

Рішення про накладення штрафу можна буде оскаржити протягом 10 днів.

Ситуація із захворюваністю 

В Україні станом на 19 листопада кількість інфікованих коронавірусом вже становить 583 510.

Кількість випадків covid-19 за останню добу зросла більш ніж на 13 300 осіб.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що якщо результату карантину вихідного дня не помітять через кілька тижнів, то доведеться посилювати карантинні обмеження.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч

«Основне завдання карантину вихідного дня — це зробити так, щоб ми вийшли на плато за кількістю хворих. Тобто зафіксувати його на цифрах не більше 11-12 тисяч випадків в день. За найближчі 2 тижні ми повинні побачити його перші результати при дотримання всіх правил. Якщо цього не станеться, тоді ми почнемо готуватися до жорсткіших карантинних обмежень».

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».