Про що петиція

У петиції, зокрема, просили президента провести спільну нараду з народними депутатами від «Слуги народу» і прийняти рішення «про негайне включення до порядку денного на засідання комітету фінансів, податкової та митної політики комплексний законопроєкт про доступне розмитнення 3704-3706».

Відповідь Зеленського

У відповіді на петицію Зеленський зазначив, що 9 листопада відбулося засідання податкового комітету Ради, на якому розглянули низку законопроектів, що стосуються змін в податкових і митних правилах, які застосовуються до операцій з постачання в Україну та ввезення на митну територію України транспортних засобів.

Читайте також: Перший штраф — 8500 гривень. Поліції дозволили штрафувати «євробляхи» на місці зупинки

За його словами, серед проєктів законів, які розглядалися, — № 3704 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо впорядкування структури акцизного податку» і № 3706 «Про внесення змін до розділу ХХ» Прикінцеві та перехідні положення «Митного кодексу України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Зеленський додав, що за результатами проведеного обговорення Комітет Ради прийняв рішення підготувати доопрацьований законопроєкт і з цією метою створити робочу групу під головуванням заступника голови комітету Олександра Ковальчука із залученням до її роботи представників Кабміну.

Читайте також: Власники євроблях виявилися в пастці. Масово отримують штрафи на 170 тисяч

Президент додав, що направив звернення до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням сприяти роботі зазначеної робочої групи та напрацювання необхідних законодавчих ініціатив.

Оформити поліс автоцивілки онлайн

Нагадаємо

  • В кінці 2019 року власникам «євроблях» пообіцяли чергові пільги. У квітні 2020 року в парламенті був зареєстрований законопроєкт №3389, що передбачає зниження акцизів на ввезення «євроблях», однак цей документ Рада поки не розглянула.
  • На початку жовтня 2020 року, в очікуванні доступного розмитнення, власники авто на єврономерах масово почали отримувати штрафи по 170 000 грн.